KIIDAN! Nõmme turg - peretraditsioonid ja eestimaine toit!

Käisime täna Nõmme turul, kaasas 20 eurot sularaha ja rõõmus meel. Tagasi tulime sularahast tühjade taskute, südames siira rõõmu ja Eestimaa oma toiduga. 

Kui muidu üritame nädalavahetustel ette võtta midagi põnevat, käia pealinnast ära, veeta aega kodust ja tööst eemal erinevaid tegevusi teha, siis sel korral jäime pealinna. Mõttes oli teha üks töökas nädalavahetus ja lihtsalt puhata. Veidi tööd tehtud, tekkis südames ärevus - nii ei saa, et üldse ei puhka ja midagi ette ei võta. Nii me siirdusimegi Nõmme turule. 

Tavaliselt otsame nädala toiduvaru suurematest kaubanduskeskustest ja ikka püüame riiulitelt otsida üles eestimaise toidu, mis küll aina raskemaks on osutunud. Käisin mööda Nõmme turgu ringi ja olin lihtsalt nii õnnelik - Võrumaa kukeseened, hind 5 eurot kilogramm, Pärnumaa kurgid ja tomatid, Peipsi kandi sibul, mustikad, astelpaju, pohlad, Saarema või ja Pärna talu liha ning maitsev armastusega valmistatud leib! 










Kui turule mitu tiiru peale tehtud, saime Reeda käest nõuandeid, kuidas teha sisse värket kurki ja valmistada head kukeseene kastet. Turult lahkudes olin üks tõeliselt õnnelik inimene. Kui palju rõõmu valmistab oma maa toidu otsmine ja teadmine, et selle toidu on kasvatanud ja valmistanud meie oma inimesed. Just need Eestimaa mehed ja naised, kes harivad meie oma põldu, kasvatavad meie igapäevast toitu hoole ja armastusega, valmistavad maitsvat leiba ja liha ning müüvad neid ise meie kodumaa laatadel ja turgudel - just nemad väärivad meie kõigi kiitust ja loomulikult ka ühtehoidmist ning oma kodumaise toodangu tarbimist! 

Elu erilised hetked on meie ümber iga päev. Tuleb vaid silmad avada ja avatud südamega vaadata! 
AITÄH! 

Loodan väga, et Nõmme turul käimine saab meie pere traditsiooniks ja eestimaine toit elab meie kõigi toidulaual alati!