TAI POKSI TRENN! Mida annab lapsega suveperioodil koos trennis käimine?

Täna käisime trennis poja ja õe lapse Tatianaga. Miks käia koos lastega trennis? Esiteks soovitas mu poja kehalise kasvatuse õpetaja, et võiks pojaga koos sporti teha. Teiseks mulle meeldib, kui lapsed saavad proovida erinevaid tegevusi, et hilisemas elus oleks kogemused varnast võtta ja ise oma elu valikute tegemine selle põhjal oleks lihtsam. Oleme varem pojaga mõned korrad trennis koos käinud. On loomulikult päris teistmoodi, et ema ja poeg koos poksitrenni teevad. Emad peavad ju ikkagi kuduma ja pojad jalgpalli mängima. Meie perekond on aga alati veidi teistmoodi olnud ja seega meile pealtnäha kummalised ühised tegevused ei tundugi nii kummalised.



Tatiana aga pole varem poksi trenni sattunud. Tõusime trenni tõttu suvegraafiku kohta vara üles, sõime hommikust, panime trenniriided selga ja seadsime end minekule. Treeneriks Taist pärist treener, kes annab trenne Tallinna Tai poksi klubis Spartas. Muidugi on Mosa laste suur lemmik, sest raske trenni teeb ta lastele naljaga huvitavaks. Kõik õpetlikud kommentaarid treeneri poolt olid öeldud naljatades. Vahel viskas treener end meie kolme lööke vastu võttes justkui kõvasti pihta saades külili - oi kui tugevad me oleme :)! Ja muuseas, teatas Tatiana, et kui ta koju tagasi läheb, ütleb ta emale, et tahab poksitrenni minna. Mida tema ema küll sellest arvab? Eks näis ... :)


Saalis oli ka poksiring, kuhu meid kolmekesi peale soojendust paigutati. Igaüks omaette nurka ja lööke harjutama. Hiljem läks trenn aga laste jaoks nii huvitavaks, et esimest korda trennis olnud Tatiana ütles peale tunnist trenniaega, et tema teeks trenni veel kolm tundi. Poeg kiitis rasket trenni, koju jõudes maitses lõuna kõigile paremini kui varasematel trennivabadel päevadel ning üheskoos tuli rõõmus "jah" ka neljapäevase trenni osas.

Mida annab lapsega suveperioodil koos trennis käimine?
  • Õpitakse üheskoos midagi uut
  • Tekib ühine tegevus, mida teha ning teema, millest rääkida 
  • Tekib regulaarne ühine koos veedetud aeg, mille raames kehad saavad sarnase koormuse
  • Kõigi söögiisu tõuseb ning lõunalauast ei puudu keegi (ja ei tule mõttesegi puududa)
  • Treeneri ees on kõik võrdsed, seega lapsel kaob tunniks tunne, et alati on vanemad targemad, tugevamad või mingil muul viisil paremad 
  • Lapsevanem saab olla trenni tehes eeskujuks, mille läbi saab laps õppida, et allaandmine pole lahendus. Lahendus on üha uuesti ja uuesti tegemine, seni kui tegevus välja tuleb ja salgeks saab. 
  • Ja peale trenni on lapsed nii väsinud, et jääb küllalt aega enesele, et teha ära just need asjad, mis suvel lastega kodus olles võivad tegemata jääda, sest vaja on lastele tegevusi otsida :)