CHALLENGE! 1 KUU TRENNI TIPP-SPORTLASTEGA! NELJAS PÄEV! Keha harjub ja mõtted paranevad



Väljakutse neljas päev on möödas. Aga liigun mõtetega tagasi neljanda päeva hommikusse. Trepist kõndisin hommikul kodus alla esimesele korrusele puujalana - kogu keha oli valus. Esimene asi, mida hommikul treeningpartnerile kirjutasin - kuidas enesetunne on? Lihased mõlemal valusad aga trenni minek on kindel.

Parim mõttemuutus, mis nende päevadega ongi toimunud, on hommikune tunne, et küll on lahe - saab jälle trenni. Varem on mõtted mures olnud, kas see ikka on õige valik, valida töö asemel trenn. Jõuame treeningpartneriga kohale mõned minutid veel varem, kui varasemal kolmel päeval. Ise naerame saali poole minnes, et varsti istume saali ukse taha juba kell kuus (spordikeskus on sel ajal kinni) ja palume luba, et äkki saaks ikka mõned harjutused teha - saaks hüppenöörigagi hüpata :).

Näeme Edvin-Erik Kibust, kelle käest saame veidi kiita - muuseas, hea sõna tõesõna inspireerib veel rohkem pingutama. Trenn algab, treeneriks on Mirkko Moisar. Sportlased on kohal, üks neist hilineb veidi, tulles ütleb sorry, siis kohe palun vabandust hilinemise eest otsa ja saab treeneri käest pahandada - sorry on ebaviisakas! Kusjuures, ilusaks teeb asja see, et keegi ei keskendu sellele. Väike eksimus, väike tähelepanek ja kohe edasi tööle, selleks ju kokku tullakse. Treener õpetama ja treenitav õppima. Kui palju oleks siit õppida "koosolekutüüpidel"?! Teame vast küll neid inimesi, kes tahavad kohtuda tihti, pidada koosolekuid kaua, samas silme ees suuremat sihti pole ja mis lõppeb sellega, et vaieldakse asjade üle, mis suure eesmärgi saavutamisel üldsegi olulised pole ja lõpuks unustavad kõik, milleks see koosolek tehti. Kui peate oma töökohal selliseid koosolekuid - minge trenni! Lugupidamine treeneri (loe - inimeste vastu, kes oma aega meile kingivad) vastu on miski, mida meis kõigis peaks palju rohkem olema. Luban selles osas ise ka veidi parem olla.

Trenn hakkab pihta. Kohe 100 lööki järjest ühtemoodi, siis veel 100 teistmoodi ja veelkord 100. Mirkko näitab ette, et lüüa tuleb vabalt, kergelt - justkui visates kätt. Treeneril tuleb see muidugi välja sama hästi nagu näiteks minul ja igal tavalisel inimesel kõndmine. Proovime treeningpartneriga järgi teha - kramp, mis kramp. Huvitav, kui raske võib vabalt võtmine olla. Lõpuks hakkab siiski asi ilmet võtma ja muuseas - lihasvalu on kadunud. Ja nii see trenn lõpusirgele jõudis - ikka veel rohkem tehnikat ja seeriaid.

Viimasena saadab treener kõik eraldi kottide juurde ja siis hakkas hommiku hullem aga samas ka ilusaim osa. Meil oli täna peale trenni koosolek, seega olime arvestanud, et trenn kestab tund ja liigume siis kiirelt minema. Lepime kokku, et lahkume veidi enne lõppu. Kell läheb käima, tuleb teha ühtlaselt jõuliselt lööke poksikotiga, kolm minutit järjest, siis paus ja uued kolm minutit. Jah, siit lugedes tundub, et mis see kolm minutit siis ära pole. Andsin endast tõesti maksimumi - ise tean, et andsin - ja kui paus tuli, tundus, et enam ei jõua aga kuskil sees on olemas mingisugune selline jõuvaru, et hakkad aga uut kolmeminutilist poksimaratonni tegema ja teedki ära. Nüüd on käes päeva hetk. Hakkame justkui ennast ära sättima, kui Taur Guitor ütleb - kuule, jõuate selle ka veel ära teha ja ajab kohe enda asja edasi. Kujuta ennast sellisesse olukorda - ütled, et ei jõua või? No mina ei ütle! Küll on hea, et ta oma suud meie peale kulutas. Kuulame sõna, annan kotile valu nii kuis jaksan ja olen lõpetades maailma kõige õnnelikum inimene - vahel ongi vaja teise inimese väikest tõuget, et see viimane endast anda. Aitäh! Mirkko poolt kostub ka rahulik - tublid! Ja juheeii, neljas trenn ka tehtud. Sain täna tunda õrnalt seda tunnet, kui tõesti annad endast maksimumi ja veidi selle piirist üle ka. See on eriline tunne. See on midagi, mistõttu hakkas mind challenge tulemus veel rohkem huvitama.

Täname treenerit ja jään ootama uut trenni!

Milliseid on neljanda päeva mõtted, mida talletan?
  • Aeg on meie väärtuslikuim vara. Kui me ei taha, et inimesed meie aega rööviksid, peaksime õppima lugupidamist kõrgemal tasandil. 
  • Jõuad 100, jõuad 1000 ja jõuad miljon ka, kui ükskord tõesti väga vaja peaks minema. 
  • Selleks, et tulemuste vilju nautida, peab keegi need seemned ka istutama. Enda eluseemned oleks tark ise mulda panna, muidu pole kindel, mis viljad su põllul tulevikus kasvavad. 
  • Toetav sõna on lisajõud