CHALLENGE! 1 KUU TRENNI TIPP-SPORTLASTEGA! KUUES PÄEV! Esimene nädal on läbi



Esimene treeningnädal on läbi. Reedese ja meie jaoks kuuenda challenge trenni andis Mirkko Moisar. Tänane trenn tundus peale eilset vastupidavustreeningut nagu kingitus. Sai õppida tehnikat ja paari täiesti uut löökide seeriat. Üle hakkab minema ka kahe algaja saamatus. Enam me ei tee treeningpartneriga teineteiselt mõtlematult haiget ega löö vajaliku koha asemele kuskile, kuhu teine oodatagi ei oska.

Mis on õpitavate löökide taga tegelikult? 

Täna jõudsin treener Mirkko juhendamise ajal juba kaasa mõelda - miks ta midagi õpetab? Tekkis tunne, et tahaksin ka neid videosid vaadata, mida ta trennis mainis ja mille järgi ka meile mõned seeriad tegi. Mõne löögi eesmärk oli tähelepanu eemale juhtimine, teise löögi eesmärk aga vastase tähelepanematusest õigesse kohta lüüa.

Iseenda, teiste ja spordi armastamine 

Täna mõtlesin järele! Mis see on, mis teeb selle täiesti tavalise neljakandilise ruumi siis nii eriliseks?
See on tõde, usk, vastupidavus, lugupidamine, hoolimine, hetkes viibimine ja mulle tundub, et see on ka armastus. Paistab, et see on iseenda, teiste ja spordi armastamine! Selles neljakandilises ruumis nähakse endaga ränka vaeva, seatakse omale pidevalt eesmärke, usutakse endasse, toetatakse teisi, treenitakse koos vastupidavaks, peetakse üksteisest lugu ja tunnen, et seal ka hoolitakse. 

Miks ma üldse klubi kõrvale kunagi jäin? 

Olen suur katsetaja aga püsima jään sinna, kus on tõesti midagi väga erilist. Täna tuli meelde, miks ma üldse kunagi Kevin Rennost lugu pidama hakkasin ja südamega klubi kõrvale jäin. Mäletan ühte võistlust, kus Kevini sportlane oli vastamisi teise klubi sportlasega. Kevini treenitav lõi vastast löögiga, mis vastase tuikuma pani. Noormees ei saanud ringis midagi enam aru. Kui esimene round läbi oli, nägin inimese ja inimese vahet, mis mulle alatiseks meelde jääb. See, kuidas Kevin Renno ja tema juures varem treenerina töötanud Taist pärit Mosa suhtusid oma sportlasesse, teda ergutasid, masserisid ja kuidas vastaspool olev sportlane sai lihtsalt sõimata - jättis mulle hinge oma jälje.

Mida rohkem sees oled, seda suurem on soov sees olla 

Nägin täna selili tehtava harjutuse "kõhupekisurm" ajal simest korda, et selle treeningruumi laes on kaks akent. Kui treener Mirkko juhtimiselt sai seda jubedat harjutust tehtud, vaatasin lakke ja kui väga raske hakkas, siis vaatasin akende kaudu kaugusesse. Tähelepanu eemale viimine raskuselt aitas mind päris mitu korda. Ja siis juhtus trenni lõpuks huvitav asi, tundsin, et kui mul oleks maja, ma kingiks sellele klubile maja, kohe päris suure maja, et nad saaks veelgi rohkem lapsi, noori ja kõiki teisi ka, kes soovivad, spordi juurde tuua. Mõtlesin, et kui mul vaid oleks õnnestunud noorena leida endale sellised sõbrad, oleks tõenäoliselt paljud minu elusõjad jäänud olemata. Tegemist pole mingisuguse haletsuse ega kahetsusega, et mul nii ei läinud. Tegemist on veendumusega, et sport päästab inimesi. Ja mitte ainult, sport teeb nad suureks! Ja kui spordivaldkonda juhib südamega sportlane, väärib see toetamist.

Ja siis küsib Taur Guitor, kas me tuleme nädalavahetusel ka :D. Ei! Kohtume esmaspäeval ;)

Milliseid on kuuenda päeva mõtted, mida talletan?

  • Lubadustest kinnipidamisel on austuse tekkega suur seos. 
  • Ära hinda midagi ega kedagi esmamulje põhjal. 
  • Ainus, mis elus päriselt unistustele lähemale viib, on järjepidevus ja vastupidavus. Kõik muu on juhus. 
  • Sport toob sinust välja parima ja teeb sind hingelt suureks. 
  • Raske teekond ei tähenda tingimata raskust, vaid loomulikku asjade käiku, kui soovid tavapärasest paremad tulemusi saavutada.