PÄEVA MÕTE! Lihtne olemine seisneb lihtsas olemises!


Oh kui lihtne on oma elu keeruliseks elada ja siis oma raskes elus kõiki teisi süüdistada. Ja milline rahulolu meid saadab, kui ikka ja jälle leiame üles selle inimese, kes meie kõikides hädades süüdi on ning kui me saame oma solvumist, pettumust või lausa raevu sellele meie elu keeruliseks teinud inimese ette heita või veel parem, talle kohta kätte näidata... ohh alles siis mul hakkab veidi kergem...

Kas tuleb tuttav ette!? Kui tuleb, siis lõpeta see jama kohe ära!!! Mitte keegi peale sinu enda ei muuda sinu elu. Jah, sa ei saa äärmiselt keerulistest situatsioonidest kohe sekundiga välja hüpata ja ingli kombel lendama hakata aga sa saad alati midagi teha - ALATI!

Seega, kui sinu elu sulle vähemalt või rohkemal määral ei meeldi, siis nüüd on aeg tegutseda. Tuleb teha samme parema elu poole, esialgu võivad need ka olla imepisikeses aga need sammud tuleb teha.

Mis tähendab siinkohal lihtne olemine? 

See tähendab seda, et tuleb teha see esimene lihtne samm iseendaks olemise suunas ning iseenda paremaks muutmise suunas. Ole aus, küsi endalt, mida sa päriselt armastad, kes sa oled, mis sulle meeldib, millised on sinu unistused ja millised on need asjad näiteks, mida sa enne surma kohe kindlasti tahad ära teha. Ära pelga! Tuleb jääda oma tõelisele minale truuks!

Esialgu saab see olema raske, kuid aja möödudes saad aru, et just endaks jäämine tagab meile lihtsa elu.

Tee seda, mida armastad!

Arvestan kirjutades alati, et kirjutan ka skeptikule. See koht on nüüd sulle! Mitte mingil juhul ei pea ma siin silmas seda, et sa peaksid jätma kõik oma senised tegevused maha, mis sulle ei meeldi aga mis sinu pere toidavad. See pole mõistlik ja see pole ka vajalik. Küll on aga vajalik saada teada, mis sa päriselt teha armastad. Mis on need tegevused, mis sinu sees leegi sütitavad, mis paneks sind hommikul varem tõusma ja hiljem magama minema. Mis need tegevused on?

On selleks raamatute lugemine, on selleks hoopis reisimine, on see unistuste töökoht või hoopis oma firma loomine?

Mis iganes see ka poleks, võta tänasest igast päevast 30 minutit ja tegele sellega, mis sulle päriselt meeldib.

Hinda neid, kes sind hindavad

Ei ole mõtet joosta peaga pidevalt vastu sama suurt ja võimast kivimürakat ehk siis pole mõtet ümbritseda ennast inimestega, kes pole "sinu inimesed". Mida ma selle all silmas pean? Mitte mingil põhjusel ei peaks me endaga kaasas kandma inimesi, kes meid ei hinda.

Teatavasti olevat meie kõigi see see hea ja halb pool olemas. Üks neist on see, kes on energiline, uskuja, edasipürgija, õnnelik ja rõõmus - tema ütleb sosinal meile - sa suudad, sa saad hakkama, sa oled tubli! Teine pool aga on see toriseja, pidevalt pahuras tujus väike vastik tegelane, kes muud teha ei oska, kui meile sisendala - sa ei saa hakkama, sul pole selleks võimalusi, sa oled selleks liiga nõrk, väike, inetu jne.

Nii... ja kui meis kõigis on üks selline tegelane juba olemas, siis miks kuramuse pärast peaks me endale veel selliseid inimese juurde vajama - et negatiivne inimene saaks sõbraks meie negatiivse minaga! Need kaks teevad sulle lihtsalt ära. Proovid unistada, sisemine mina ütleb - sa ei saa sellega hakkama. Tuleb sõber külla ja lausub sama - ei, ei, mõtle peaga - sa ei suuda! Ja usu mind, just sellel hetkel sa tõesti enam ei suudagi ning kui juhtub sul veel pereringis keegi "suruja" (surujateks kutsun inimesi, kes mingil viisil teisi inimesi väiksemaks teevad, kui nad tegelikult on) olema, siis ei suuda sa niipea midagi.

Aga tagasi positiivsuse juurde. Palun vali need inimesed, kes sind hindavad. Kuidas sa saad teada, kes sind hindab? Kuula oma sisetunnet, see  tegelikult ei valeta. Aga sa pead olema aus.

Tunnusta neid, kes midagi muudavad 

See on nii oluline! Ütle headele inimestele aitäh. Märka toredust, rõõmu, headust ja üksteise aitamist. Ole teadlik, et headus vajab tunnustamist ja ka head inimesed vajavad sinu head mõtet, sõna või tegu.

Ja nüüd ütle esmalt aitäh endale, sest sa oled hea inimene.