VÕTA AEGA MÕTLEMISEKS! 11 mõtlemapanevat tsitaati andestamise kohta

Sa võid südames teada, mida oled siia ilma tulnud tegema ning milline on sinu unistuse rada, kus õnnelikult ennast teostada ning samuti võid olla väga järjepidev aga kui sul puudub andestamise oskus, võib tõelise rahulolu saavutamine lükkuda kaugustesse.

Võta kätte ja andesta kõigile, kes on sulle su elus liiga teinud. Selleks on mitu head võimalust. Kasuta seda, mis just sulle kõige paremini sobib. Üks viis on võtta paber ja kirjutada üles inimeste nimed, kelle vastu tunned viha, raevu, solvumist, pettumus ja muid taolisi tundeid. Ja siis andesta neile. Viska paber koos nimedega ära, kui tahad, siis põleta, uputa või tee mida iganes sa selle paberiga teha tahad. Ütle neile inimestele mõtetes hüvasti ja anna andeks. Tean küll, et kergem on andestada teistele aga jäta meelde, sa pead tegelikult lõpuks andestama endale - siis saabub tõeline rahu.

Mind on alati inspireerinud targad inimesed, minu on huvitanud nende mõtted ja kirjaread. Aastalõpu lähenedes leian end pea iga päev mõtlemast, millisena loodan näha uut aastat. Ootan põnevusega igaaastast aasta unistuste ja eesmärkide kirjapanemist, mida tädi juures ühiselt teeme ja millest on kujunemas juba väiksest viisi traditsioon.

Miks täna just andestamise teema. Üks on kindel, halb eksisteerib ja meie kõigi elus juhtub halba. Just mineviku ja halbade kogemuste selja taha jätmine on üks olulisemaid asju, et saada hingest vabaks. Et saada vabaks, vajame andestamise oskust. Andestame siis endile ja andestame teistele.

Mind aitavad mõtete selginemisel targad read, ehk aitavad ka sind.

Kogusin tänaseks kokku 11 mõtlemapanevat tsitaati andestamise kohta.

  1. Kui te pole viimasel ajal vigu teinud, olete teinud midagi valesti! Susan Jeffers
  2. Hetkel, mil sa tõeliselt andestad, saad sa tagasi oma väe, mille olid kaotanud oma mõistusele ja mõtetele. Eckhart Tolle 
  3. Kõige visamalt andestavad inimesed teile selle halva, mis nad ise teie kohta on rääkinud. André Maurois 
  4. Ükski kättemaks pole nii täiuslik kui andestus. Josh Billings  
  5. Sestap selleks, et hing saaks kogeda täiuslikku armastust, peab see kogema kõiki inimlikke tundeid. Kuidas saab minus olla kaastunnet selle vastu, mida ma ei tunne? Kuidas saan ma andestada teises seda, mida ma pole kunagi kogenud iseendas? Neale Donald Walsch 
  6. Mõistmine on andestus. Nikolai Baturin 
  7. Alati andesta oma vaenlastele — miski ei ärrita neid rohkem. Oscar Wilde 
  8. Kui sul tuleb alla neelata mõru pill, siis tee seda nii kiiresti kui võimalik. Stephen King
  9. Pole midagi rumalamat kui sallimatus. Clifford D. Simak
  10. Kui sa ei oleks alustanud, poleks sa kunagi teada saanud, mida ei tasu teha. Arvo Valton
  11. Me oleme küllalt head. Ning keegi pole täiuslik. Isegi Buddhadel on oma halvad päevad. Susan Jeffers