MEEDIA: Noortekogu korraldab reedel foorumi

29.11.2006 00:01
Tänavu aprillist maavalitsuses tegutsev Viljandimaa Noortekogu korraldab sel reedel kell 10 maavalitsuse saalis noortefoorumi «Julge olla noor».

Noortekogu esimees Monika Kuzmina ütles, et foorumi eesmärgid on kaasata noori maakonnale oluliste küsimuste arutellu, tutvustada demokraatia põhimõtteid ning aidata kaasa uue poliitikute põlvkonna arenemisele.

Esimees rääkis, et oktoobris ja novembris küsitlesid kogu liikmed Viljandimaa viieteistkümne omavalitsuse noori ning selle tulemusena selgusid iga linna ja valla kõige tublim noor ning noortesõbralikem inimene.

«Küsitlusest selgus, et tubliduse all ei mõelda üksnes häid õpitulemusi ega sportlikke saavutusi, vaid peetakse oluliseks ka usaldust, teiste aitamist, tänulikkust, armastust ja muud,» lausus Kuzmina (pildil).

Foorumile on kutsutud kõik tunnustuse saanud noored ja noortesõbralikud, lisaks saadeti kutse iga omavalitsuse kümnele aktiivsemale ja tublimale noorele. «Foorumile on peale nende oodatud kõik maakonna noored, kes tunnevad muret tuleviku pärast,» lisas Kuzmina.

Foorumil esinevad maavanem Kalle Küttis, ühenduse Kodukant Viljandimaa esimees Romeo Mukk, Riigikogu liige Toomas Alatalu ja Karksi vallavanem Arvo Maling.

Ettekannetele järgneb tegutsemine töörühmades, kus arutletakse paljude noortele oluliste teemade üle: õppimine, poliitika, meedia, vaba aeg, kuritegevus, tervis ja muu. Päev lõpeb ööklubis Red, kus tänatakse tunnustuse pälvinud noori ja noortesõbralikke inimesi. Klubis astuvad üles Viljandi gospelkoor, tantsutüdrukud ja ansambel Music Station.
Noortefoorum on noortekogu ja ühenduse Kodukant Viljandimaa esimene suur koostööprojekt.

http://www.sakala.ajaleht.ee/291106/esileht/uudised/5023792.php