MEEDIA: Noortekogu loob oma auhinna

28.09.2006 00:01

Pool aastat tegutsenud Viljandimaa Noortekogu tutvustas maakonnajuhtidele oma plaani valida järgmise kuu jooksul iga omavalitsuse kõige aktiivsem noor.

Noortekogu esimene suurem ettevõtmine on kavandatud 1. detsembrile, mil on plaanis korraldada foorum «Julge olla noor!». Sellele järgneval vastuvõtul tahab kogu premeerida iga omavalitsuse kõige tublimat noort ja kõige noortesõbralikumat inimest. Nende väljaselgitamiseks korraldavad noored oktoobris valdades ja linnades küsitluse.

«Küsitluse on tellinud maavalitsus ja seda viib ellu Viljandimaa Noortekeskus,» rääkis noortekogu esimees Monika Kuzmina. «Meie lisame sinna mõne omapoolse küsimuse.»

Eelmisel nädalal oma senisest tööst maavanemale ja omavalitsuste liidu juhile ülevaate andnud noortekogu on asunud läbi käima kõiki omavalitsusi, et tutvuda volikogude tööga, kohtuda kohalike juhtide ja noorsootöötajatega ning tutvustada enda tegemisi. Seni on nad jõudnud Tarvastu, Viiratsi ja Suure-Jaani valda. Jätkuvad ka noorte endi korraldatavad koolituslaagrid.
Maavanem Kalle Küttis jäi kogu senise tööga rahule ja arvas, et ka tulevikuplaanides ollakse õigel teel. Eriti kiitis ta põhitöö suunamist valdadesse, sest linnas on valikuvõimalused niigi suuremad.

Praegu kuulub kogusse 30 noort, ehk igast Viljandimaa omavalitsusest kaks. Kohtuvad nad üldkoosolekul vähemalt kord kuus. Kuzmina sõnul on kogus oodata inimeste vahetumist, sest mitu sinna valitud noort on suundunud õppima teise linna ning nende asemele oodatakse omavalitsustest uusi kuni 26-aastasi inimesi.

http://www.sakala.ajaleht.ee/280906/esileht/uudised/5022904.php