MEEDIA: Noored poliitikud külastavad volikogusid

23.08.2006 00:01
Viljandimaa Noortekogu esindajad külastavad eeloleva nelja kuu jooksul kõiki maakonna valla- ja linnavolikogusid.

Noortekogu eestvedaja Monika Kuzmina sõnul tahetakse külaskäikudega noortekogu liikmeid omavalitsustega paremini tuttavaks teha ning anda neile aimu, millega volikogud täpsemalt tegelevad.

«Plaanis on käia kõigil Viljandimaa volikogude istungitel, võimaluse korral kohtuda valla- ja linnavalitsuste liikmetega ning arutleda nendega noorte olukorra üle,» selgitas Kuzmina.

Esimesena käisid noored läinud neljapäeval Tarvastus, kus nad peale istungi kuulamise tegid ringsõidu Suislepa, Kärstna ja Mustla koolis. «Sellest korrast jäi meile väga hea mulje, sest valla juhid olid vastutulelikud ning nõustusid hea meelega noori puudutavate probleemide üle arutlema.»

Sügisel on organisatsioonil kavas kõigis omavalitsustes korraldada noorte soove ja vajadusi kajastav küsitlus, mille tulemused saadetakse valla- ja linnajuhtidele.

Noortekogu asutati läinud kevadel maavalitsuse juurde nõuandva organisatsioonina. Selle ülesanne on kajastada noorte olukorda Viljandimaa omavalitsustes, olla abiks valdades ja linnades noortevolikogude loomisel ning korraldada koolitusi.
Noortekogusse kuulub igast maakonna omavalitsusest kuni kaks 15—26-aastast noort.

ARVAMUS
Alar Karu,
Tarvastu vallavanem

Noorte selline aktiivsus on teretulnud ja jääb vaid loota, et see nii pea ei rauge. Jääme huviga ootama noorte ettepanekuid ning püüame ka edaspidi nende soovidele vastu tulla.

http://www.sakala.ajaleht.ee/230806/esileht/uudised/5022403.php