MEEDIA: Postimees/Naine24: Monika Kuzmina: elu ja hetkede armastamine tulgu südamest

Avaldatud: 15. september Kell 13:24
Postimees / Naine24
Link: http://naine24.postimees.ee/2920489/monika-kuzmina-elu-ja-hetkede-armastamine-tulgu-sudamest


Käes on uus sügisperiood. Sügisese pööripäevani on jäänud vaid loetud päevad. Lapsed, lapselapsed ja kõik targaks saamist ihaldavad ning püüdlikud inimesed on alustanud taas kooliteed. Oleme selja taha jätnud sillerdava suve. Kui tunned südames, et sul on suvest raske lahti öelda, siis pakun sulle välja ühe imelihtsa mooduse, kuidas elus ideaalselt n-ö tsükleid lõpetada. Soovitan sul suvi enda jaoks kokku võtta ja avata teadlikult hinges uue perioodi algus - sügisperioodi algus.

Olen selja taha jätnud oma elu ilusaima suve. Sel aastal küll ei saanud reisida Eestist palju väljapoole ega olnud ka pikemat puhkusereisi, kuid suvi oli kahtlemata üks erilisemaid. Eriliseks tegi selle suve lihtsus ja lihtsate hetkede nautimine. Viibisin looduses, pildistasin põldusid ja pilvi, käisin paljajalu ringi, olin pealinnast palju eemal, veetsin vabad hetked pere ja sõprade seltsis ning lihtsalt armastasin elu...

Kõige väärtuslikumaks pean aga suve jooksul toimunust seda, et käisime perega palju ringi Eestimaa erinevates kohtadest, nautisime üksteise seltskonda ja mis kõige tähtsam, olime hetkede üle südamest õnnelikud.

Millised olid minu jaoks need märgid, et olen olnud südamest õnnelik?
  • Nautisin rohkem vabasid hetki inimeste seltsis, keda armastan. 
  • Töötasin tööpäevadel innukamalt, et tähistada igat nädalavahetust justkui puhkusereisi.
  • Sain sel suvel rohkem naerda kui kunagi varem. 
  • Külastasin erinevaid Eestimaa paikasid ja nautisin suviseid sündmusi rohkem kui varem. 
  • Võtsime ette katsumuse kanuumatkal, jäime ellu ja saime grupina tugevamaks. 
  • Tegin tuhandeid pilte imeilusast Eestimaast. 
  • Minu südametekogu sai juurde lausa uskumatuid südameleide üle maailma. 
  • Õppisin elu elamist ja hetkede nautimist kogu südamest iga päev. Teadlikult! 
  • Märkasin hetki, vaimustusin hetkedest ja ütlesin seda ka kõva häälega välja rohkem kui varem.

Millised olid sinu selle suve imelised hetked? Võta suvi kokku. Mõtle läbi, mis sind sellel suvel eriti õnnelikuks tegi, mis sind rõõmustas igapäevaselt ja mis oli suve suurim sündmus?! Kirjuta need üles ja talleta need hetked oma mällu. Hoia neid ilusaid hetki oma südame lähedal ja pea meeles, elu ja hetkede armastamine tuleb südamest! Sinu süda on teab, mis on sinu jaoks hea! 

Ava süda sügisele 

Peale seda soovitan mõelda läbi, millised on sinu selle sügise eesmärgid. Mida soovid korda saata ja kellega soovid kohtuda, reisida või muul viisil aega veeta. Millised on sinu töö ja karjääri sügisesed eesmärgid ning mida soovid saavutada eraelus. Millised enesearenduse plaane sa ette võtad ning palju raamatuid läbi soovid lugeda. Ära jäta hinge suve taga igatsema, ütle viisakalt hüvasti ning astu uude sügisesse ettevalmistunult, uute eesmärkidega ja valmis uuteks muutusteks. 

Sügis on parim aeg taas enese sisse vaadata ja taas uurida, mis sind päriselt õnnelikuks teeb. Sinu õnnelik elu saab alguse sinust! Et õnnelik olla, tuleb teada, mis sind õnnelikuks teeb! Ja siis tuleb teha kõik, mis võimalik ja vajalik  parimal kõrgeimal võimalikul viisil selleks, et teha seda, mis sind õnnelikuks teeb.