CHALLENGE! 1 KUU TRENNI TIPP-SPORTLASTEGA! KAHEKSATEISTKÜMNES PÄEV! Hammas on verel


Tänase trenni viis läbi treener Maxim Vorovski ning saalis oli senisest rohkem inimesi. Valdavalt ikka tipp-sportlased ja mõned muud tegelased ka, kaasa arvatud mina ja minu challenge-kaaslane Joanna. Trenni tegi ise kaasa ka treener Kevin Renno. Talle ja teistele tippudele paistis Maxim Vorovski juhitud trenn mitte nüüd just lihtne aga arusaadav ja kaasa tegemiseks paslik. Mulle ja pakun, et Joannale aga teps mitte. Seeriad, mis paistab olevat Maxim Vorovski üks trumpidest, ajab ausalt öeldes algajal pea pöörlema ja seda sõna otseses mõttes. Ei jõua veel kolme lööki meeldegi jätta, kui juba on uued kolm otsas ja nii edasi. Aga nagu eelmisel nädalal sai tipp-sportlatelt õpitud - me ei virise. Otsustasimegi teha pigem vähem aga teha hästi. Nii me siis tegimegi täna oma väiksemaarvulisi löökide kominatsioone ja sellega saime hakkama küll.

Iga pealtnäha lihtne asi võib osutuda keeruliseks

Tänase trenni alguses pidid kõik rivistuma ühte treeningsaali otsa ning kolm minutit hüpetega tippima teise saali otsa, sealt tagasi ja nii edasi kuni kolme minuti täitumiseni. Peale teist minutit hakkasid jalasääred värisema aga muidugi ei jäeta sellest trennis midagi pooleli ja muudkui hüppasime tippides edasi ühte saali otsa ja sealt tagasi. Järgmine väike lisa juurde asjale ja taas kolm minutit hüpates kaks korda edasi ja kord tagasi ning sedasi taas kolm minutit ühest saali otsast teise ja tagasi. Viimasena tuli mängu aga väike keks (see, mida enamus tüdrukud lapsepõlevas on mänginud), hüpata mattide keskel olevale joonele ühe jalaga, siis teise jalaga - ja no mis see siis ära ei ole. Vot on ikka küll. Väsid kõik, ka tipud. Seega, järeldus, mida antud esimesi harjutusi tehes meelde tuletasin endale - iga asi, mis esialgu võib osutuda kergeks, ei pruugi seda olla. Ning edasi mõeldes - ei ole soovitav elus mitte millessegi suhtuda pinnapealselt või eelarvamustega, sest tegelikult ei tea me mitte mille tausta, kui me pole süvenenud.


Parem vähe aga korralikult 

Kui seni olen siiski püüdnud ülejäänud seltskonnaga sammu hoida, siis täna jõudis kohale, mina olen ju ikkagi algaja ja kui ka väga tahaks kõik sama hästi teha, kui teised, siis kahjuks ei tule välja. Kes on ikka aastaid trenni teinud ja rohkem kui kord nädalas trennisaali sattunud, need oskavad, suudavad ja teevadki rohkem. Ma kujutan ette, et sportlased mõistavad mind ja loodan, et suudan seda põhimõtet ka juurutada seinisest rohkem oma ettevõttes ja igapäevases asjaajamises. Mida aeg edasi, seda paremaks saame aga selleks, et saada parimaks, on tingimata vaja mingisugust aega, kogemust ja tohutul hulgal harjutamist! Eks igas valdkonnas on võimalik jõuda tippu, kui väga soovida ning jah, tõenäoliselt on osadel meist ka mingisugused eeldused ja võime kiiremini areneda aga siiski - kõik me vajame aega! Ja nii me seal edasi treenisime, vähemalt 2/3 vähemaid lööke tehes aga hästi proovides ja vahel silmanurgas tippe jälgides.

Hammas on verel 

Täna hommikul oli trenni veidi kurvavõitu minna. Kurb seetõttu, et meie challenge hakkab läbi saama. Nüüdseks on selja taga kolm nädalat treeningut igal tööpäeva hommikul kella 10st poole 11ni koos Eesti parimate tipp-sportlastega. Esimene nädal oli raske, teine nädal harjumine ja kolmas nädal hakkas meeldima - päriselt meeldima ja nagu näha, siis neljas nädal on kurbuse nädal. Peale trenni mainisin seda ka tänades võimaluse eest treener Kevin Rennole, kes jumalale tänu, ütles: "Nüüd on alles hammas vere - miks lõpetada!? Teeme edasi!". Küll seda oli hea kuulda, sest hammas on tõesti trennist verel ja seda üldsegi mitte otsese mõttes, vaid trennist on saanud kolme nädalaga elu naturaalne osa!



Milliseid on tänase päeva mõtted, mida talletan?

  • Parem on teha vähem aga suurepäraselt, kui rohkem aga suhteliselt suvaliselt.
  • Mõnikord tuleb raskustest raudse südamega läbi minna, et mõista, mis elus tegelikult oluline on. 
  • Tõelised saavutused on järjepideva töö tulemus, kus tööl on eesmärk, südames unistus ja mõistusel võime teha kehaga päriselt koostööd. 
  • Lihtsad asjad on lihtsad siis, kui sa neist tegelikult midagi ei tea või kui sa neid piisavalt kaua oled harjutanud. 
  • Kes ütles, et inimene ei muutu - see on vale! Inimene muutub, kui ta saab muutuse võimalusest ja vajadusest ise lõpuni aru. 
  • Üksi millegi tegemisel on olemas oma võlu aga millegi tegemisel teistega koos avaneb võlumaailm, mida üksi kunagi ei koge. Ja me kõik igatseme olla osake suuremast võlust kui lihtne üksindus.