MEEDIA: Päevaintervjuu: «Tegijate täika» võiks saada traditsiooniks

09.08.2008 00:01

Ülejärgmisel neljapäeval leiab Viljandi turuplatsil aset õhtune karneval ja laat «Tegijate supertäika», kus võivad oma kaupa reklaamida ja pakkuda kõik väikeettevõtjad.

Korraldaja Monika Kuzmina, kust tuli idee teha selline üritus?

Ma olen viis aastat tegelnud heategevusega ning tundnud toeks olnud ettevõtete ees tänuvõlga. Eriti tänulik olen nendele ettevõtetele, kes on mõnel heategevuskontserdil või rahakogumisüritusel suureks abiks olnud, olgu tegu loomade varjupaigaga või üritusega, millega aitasime kalasoomustega tüdrukut. Pärast seda lubasin endale kindlalt, et mõtlen välja, kuidas mina saaksin ettevõtetele kasulik olla. Seda esiteks. Teiseks tahab Viljandi väärtustada väikeettevõtjat.

Otsisin üles ettevõtted, kes on heategevusüritustel kaasa löönud. Pakkusin neile koostööd, esmalt üksteise reklaamimise näol, kas või kodulehel või infovoldikus. Siis kohtusin nende ettevõtete esindajatega lõunalauas, et arutada, mida võiksime koos teha. Galandia kullapoe omanikuga tulime mõttele, et võiks ette võtta midagi sellist, mida on suuremates linnades ammu tehtud. Näiteks Tallinnas Ülemiste keskuses korraldatakse mitmepäevast täikat, millel ettevõtted pakuvad midagi ülisoodsalt või soodustusega. Viljandi inimesed on ju kurtnud, et meil on küll allahindlusi, kuid mitte sellisel määral nagu suuremates linnades.

Miks just sellisel kujul, turuplatsil ja karnevaliga?

Pöördusin linnavalitsusse ja rääkisin oma mõttest. Tahtsin, et üritus oleks ettevõtetele tasuta, ja kuna turuplats on linna haldusalas, osutus see võimalikuks.

«Tegijate supertäika» on tavalisest natuke erinev: muusika, päevajuhi ja afterpartyga. Ma arvan, et peame ise oma elu huvitavamaks elama. Peale selle, et inimene saab seal soodsalt oste teha, on ka lastele mõeldud, näiteks võivad nad sõita ATV-ga. On ka söögikoht ja tants — natuke kõike!
Igaüks, kes laadalt midagi ostab, saab pileti ööklubis Red samal õhtul korraldatavale afterpartyle. Ka seal on esinejad ja õhtujuht.

Mida väikeettevõtja supertäikale tegema tuleb?

Ennast reklaamima, oma toodet või teenust pakkuma ja ise nautima. Üritus kestab õhtul kella viiest üheksani. Niisugusel ajal korraldame laada sellepärast, et väga paljud tööinimesed ei saa päevaseid üritusi nautida.

Täika võiks kindlasti traditsiooniliseks muutuda. Kõige tähtsam: see on tasuta. Täna on meil kümme ettevõtet, kellega oleme koostööd alustanud. Vastutame ka reklaami eest ja paneme sildid üles.
Need ettevõtted, kes soovivad, saavad 21. augustil oma platsi, et teenust või toodet pakkuda. Oodatud pole mitte ainult kauplused. Kõik kellel on huvi, võiksid minuga kohe ühendust võtta.

Mida sellelt ürituselt ootate?

Et väiksed ettevõtted mõistaksid: ka Viljandis on võimalik tegutseda. See võiks näidata linna tähelepanu. Praegu ei ole neile toetusi. Tegelikult on võimalusi veelgi, nende peale lihtsalt ei tulda.

http://www.sakala.ajaleht.ee/110808/esileht/uudised/5035723.php