CHALLENGE! 1 KUU TRENNI TIPP-SPORTLASTEGA! NELJATEISTKÜMNES PÄEV! Treeneriteks Kevin Renno ja Maksim Vorovski, kaaslasteks Cool D ja Kaarel Kose


Esimese poole tänasest trennist viis läbi treener Kevin Renno, teine poolaega usaldati treenitavad Maxim Vorovski kättesse. Nii esimene kui ka teine pool trennist väärivad täna aga erilist tähelepanu. Peale soojendust eraldati trennis tipp-sportlased ja teised tegelased, kaasa arvatud siis ka meie koos challenge-partneri Joaannaga. 


Tipp-sportlased tegid sparringut (treeningvõistlus poksis), meie mängisime sarnast „asja“ läbi. Kui esialgu olime vastakuti ikka koos challenge-kaaslase Jaonnaga, siis mingi aeg pani Kevin Renno meid kokku trennis tublilt kaasa tegevate noorhärradega, kelle vanus paistab olevad veidi alla 15 eluaasta. Ja kujutage nüüd ennast ette 36 aastasena poksimas noorhärraga, kelle vanus on alla teie omast vähemalt 20 aastat noorem. Mina ei kujutanud seda alguses küll ette – kuidas sa „virutad“ talle?! Tegelikkus jõuab muidugi trennis kiirelt kohale ja saad juba aru, et me ei tegele siin „virutamisega“, vaid spordiga. Ja nii see sportimine algaski. Mina jäin muidugi terveks ajaks noorhärrale hirmuga aga igaks-juhuks naeratades otsa vaatama (juhuks kui peaksin kogemata veidi valesti lööma). 


Treener Kevin Renno rõhutas noorhärradele veel, et teate küll, kuidas naistega trenn käib (mida iganes see siis tähendas aga midagi taolist, et tuleb ennast tagasi hoida tõenäoliselt). 


Muuseas, minu treeningpartneriks olev noorhärra oli ikka väga tubli ja sain paar korda päris mõnusa litaka (loe: löögiga pihta). Huvitav tähelepanek, mis minuga juhtus – kui noorhärra mulle pihta sai, siis ka naeratasin! Mul oli tema üle hea meel. Challenege esimestel päevadel sain ikka päris kurjaks sisemiselt, kui treeningkaaslase löögist kõvasti haiget sain. Oh, mind rumalat! Aga näed, ajaga võib ikka meist kõigist asja saada. 

Sportlase vaim on võimas vaim

Jälgisin Maxim Vorovski ja Mirkko Moisari sparringut – mehed ei hoidnud ennast kumbki väga tagasi aga lõpetades löödi ikka kindaid lugupidavalt kokku ja tänati.  Ei saa midagi muud öelda, kui seda, et võrreldes tavainimestega, kes teevad tööd, on tublid ja hoiavad oma perekonda, ehk võtavad sõna ka ühiskondlikel teemadel – jah, nad on tublid, kuid sportlase vaim on midagi hoopis muud! Usun, et kogu ühiskonnal oleks neilt palju õppida. 


Poleks ka paha idee kõigil minna vaatama, kuidas tipp-sportlased treenivad. Kõik elemendid, mida meile suurte juhtide raamatud õpetavad ja mida tippu jõudmisel oluliseks peetakse, on neil treeningsaalis viibivatel meestel ja naistel olemas: tuntav soov kuhugi jõuda, oma eesmärkide nimel kõvasti vaeva nägemine, järjepidevus, ülim sõbralikkus kaaslaste suhtes, karm hoiaks igapäevastesse kohustustesse, milleks on treening, sõnakuulelikkus ja sügav lugupidamine õpetajata suhtes, kes nende heaks oma aega kulutavad, üleüldine positiivus treeningkaaslastega suheldes ja kõige ilusam asi, mille endale pähe raiun – nad ei virise!

Vabad inimesed vabal maal

Trenn kestab nagu ikka poolteist tundi - trenni lõppedes tänavad sportlased treenerit, peale seda kiire pesu, spordikott kokku ja ühte kätte, töökott arvutiga teise, ridikül üle õla, kohvikus korral toit ja tööle. Jõuame MediaMarketingi büroosse ja juba heliseb telefon ning helistab töökaaslane Veiko Vares, kellega koos King of Kings projekti veame – kell kaks näeme Tallinna Taipoksi Klubis! Viimasel ajal tuleb seda poksivärki ustest ja akendest – mulle see muidugi meeldib! Ja olemegi tagasi klubi ruumides ning valmistame ette intervjuud TV3  jaoks Cool D ja Kaarel Kosega.



Muuseas, ka need mehed on Tallinna Taipoksi Klubis treeninud ja peab au andma – nad on ka ringi sattunud. Mina ei saa muidugi kohustuslike küsimuste kõrvalt jätta käsimata ka, mis tunnetega Cool D ringi läks ja sealt lahkus ning vastus ei ole vaba ja sõbraliku olemisega Cool D puhul üllatav – oli rõõmus peale matši, et asi läbi sai. Kaarel Kose ütleb, et kui oleks vaid varem poskiga alustanud ... Mida mõnusad mehed veel rääkisid ning miks nad poksisaalis olid, selleks kuuleb varsti kogu Eestimaa aga las hetkel jääb midagi ka saladuseks. Igatahes on tegu vabade meestega vabal maal, kellega niisama vesteldes on kõik lihtne ja intervjuud teha pingevaba. Ja mis peamine, nalja mõistavad ka!


 Milliseid on neljateistkümnenda päeva mõtted, mida talletan?
  • Kuula häid sõpru aga oma suhtumised inimeste ja otsused elu osas tuleb teha ikka iseendal. 
  • Oma sõnade eest vastumine on auküsimus ja on suur aru sellest aru saada. 
  • Üks silmavaade muudab vahel rohkem, kui sada sõna. Südamega sekund vaadates näed rohkem kui eales kuulda saad. 
  • Inimesed on üllatusi täis, lase neil vaid ennast üllatada! 
  • Iga tõeline muutus vajab aega! Ja kuna aega on vähe, on soovitav muutuste otsused vastu võtta võimalikult kiiresti.