Kõik, mida me eluks vajame on armastus

Loomulikult vajame me hapnikku, sööki ja jooki aga enim vajame siiski armastust. Inimesed on armastades hiilgavad, briljantsed, võitmatud ja surematud. Ma ei pea silmas ainult kahe inimese vahelist armastust, vaid lugupidamist enese suhtes, teistest inimestest hoolimist, truuks olemist ning eeskujuks olemist. Pean silmas armastusega abivajajate aitamist, tõega kooskõlas elamist ning heatahtlike inimgruppide toetamist. Pean silmas seda siirast usku ja armastust, mida saadab justkui võlujõud ja maagia igal sammul.


Kas sa imestad vahel, et tee, mida sa teed - ikka on kuskil keegi, kellele sinu hea tegu ei meeldi? Mina küll imestan. Kuigi ma ei tea vastust sellele, miks inimesed üksteise kõride kallal närivad ja kuidas alati oleks sind alandavate, suruvate või kavaldavate petistega käituda kohe. Tean aga, mis aitab pikas perspektiivis. Aitab armastus iseenda vastu.


Mis täpselt paneb teist inimest sind väiksemaks tegema? Mida üritab teha inimene, kes sind sinu teelt eksitab? Miks selline inimene sind alavääristab? Kas sa tunned, et sinu lähedal on selline inimene, kelle jaoks pole mitte üksi sinu tegu justkui midagi väärt?


Väiksemaks paneb tegema hirm, et oled temast suurem. Sind teelt eksitades üritab ta ise ette jõuda. Ta alavääristab sind, sest tunneb end ise alaväärsena. Ja kui sa tunned, et sinu lähedal on inimene, kelle jaoks pole mitte üksi sinu tegu justkui midagi väärt - siis see inimene pole sinu väärikas ja väärt teekonnakaaslane!

Ainus lõplik viis sellistest inimestest jagu ja üle saada, on veel rohkem särada ja teha kõik oma unistusteelu elamiseks ja kui vaja, siis edasi liikuda üksi...ja armastada veel rohkem - kõike! Elu! Inimesi! Hetki! Loodust! Muinasjutte! Ingleid!